Revista care te menține sănătos

Știri

Adevaratul motiv pentru care clipim

4 ianuarie 2013
Share

Oamenii isi petrec aproximativ 10% din timpul in care stau treji cu ochii inchisi, si asta deoarece clipesc. Desi credem ca acest lucru este normal, astfel incat ochii sa se mentina lubrifiati, se pare ca un studiu japonez a dezvaluit ca, atunci cand clipim, creierul are, de fapt, nevoie de un pui de somn.

Creierul intra practic intr-un fel de stand-by, iar gandurile ratacesc in mod liber. Aceste pauze mentale pot dura intre o fractiune si cateva secunde inainte ca atentia sa fie complet reluata. Cei mai multi oameni experimenteaza aceste momente de aproximativ 15-20 de ori pe minut.

Expertii de la Universitatea din Osaka, Japonia, au detectat in timpul studiului realizat o pauza in cortexul vizual si in cel somatosenzorial – implicate in procesarea stimulilor vizuali, atunci cand o persoana clipeste. Tot studiile au demonstrat ca atunci cand oamenii spun o minciuna, clipesc mult mai rar. Cu toate acestea, imediat ce a spus o minciuna, o persoana va clipi mult mai des fata de o persoana care a spus adevarul.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.