Revista care te menține sănătos

Știri

Top 5 cauze ale durerilor de cap. Ce produse trebuie ocolite

4 ianuarie 2013
Share

Specialistii recomanda respectarea unei diete si evitarea anumitor produse in cazul aparitiei unei dureri de cap. Iata despre ce este vorba, potrivit Deborah Friedman, MD, medic neurolog la University of Texas Southwestern Medical Center.

  1. In primul rand, trebuie evitate: fructele uscate, dar si mezelurile ce contin tiramina, care ar putea forta vasele de sange sa se contracte si apoi sa se dilate, riscand astfel sa provoace durere.
  2. Apoi, la aparitia migrenelor persoanele trebuie sa evite pe cat posibil produsele ce contin aspartam. Desi nu sunt inca siguri de ce, expertii sustin ca indulcitorii artificiali pot provoca dureri de cap. Asadar, cine e sensibil la aspartam, e bine sa verifice mai intai lista de ingrediente inainte de a cumpara un anumit produs.
  3. Ocoliti si aditivii. MSG, un potentiator de aroma folosit in unele alimente ambalate si produse ce pot fi comandate acasa, pot duce la modificari vasculare ce se manifesta prin durere de cap. Asadar, alegeti etichetele pe care scrie „fara MSG”.
  4. Despre alcool nici nu ar mai trebui sa vorbim… Multe vinuri si tipuri de bere contin tiramina, precum si sulfiti si nitrati, dar si conservanti, care pot contribui la aparitia durerilor de cap.
  5. Si, nu in ultimul rand, durerile de cap pot aparea din cauza greutatii peste limita normala, a programului de zi cu zi, care poate include si perioade stresante, dar si ca urmare a alimentatiei.

 

Cristina Ionescu

Sursa: Health.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.