Revista care te menține sănătos

Știri

Persoanele cu astm, mai predispuse la embolie pulmonara

24 decembrie 2012
Share

Precum alte afectiuni inflamatorii cronice, astmul sever ar putea fi asociat cu aparitia unui blocaj la nivelul plamanilor. Persoanele care sufera de astm prezinta un risc mai mare de a face embolism pulmonar, potrivit unui studiu realizat de catre cercetatorii din Olanda.

Embolismul pulmonar reprezinta obstructia unei artere pulmonare cauzata de catre un cheag de sange care se deplaseaza catre plamani dintr-o alta parte a organismului. Fara un tratament adecvat pentru a dizolva cheagul, poate aparea embolismul pulmonar.

Potrivit studiului, se pare ca formele severe de astm, cum este astmul bronsic refractar, cresc riscul de embolie pulmonara, mai ales daca pacientului i s-a prescris un tratament pe baza de corticosteroizi. Riscul este de aproape noua ori mai mare la persoanele care sufera de astm fata de oamenii care nu au o asemenea afectiune. In randul pacientilor care au o forma moderata de astm bronsic riscul este de 3,5 ori mai mare.

Ruxandra Raica

Sursa: www.everydayhealth.com

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.