Revista care te menține sănătos

Știri

Barbatii care nu se spala corect pe dinti risca sa aiba probleme in pat

21 decembrie 2012
Share

Neglijarea igienei dentare, mai ales in cazul barbatilor, poate avea consecinte nefaste asupra activitatii sexuale. Dar nu din cauza respiratiei neplacute, ci din cauza inflamarii gingiilor, care au stransa legatura cu potenta.

Acest lucru reiese dintr-un studiu efectuat de o echipa de cercetatori turci pe 80 de barbati cu disfunctii erectile si alti 82 care nu aveau asemenea probleme.

Varstele acestora erau cuprinse intre 30 si 40 de ani, toti aveau o educatie si un venit anual similar, nu erau fumatori si nu aveau alte probleme de sanatate. Rezultatul? 53% dintre cei cu dificultati in pat aveau gingiile inflamate din cauza unei igiene necorespunzatoare si numai 23% dintre cei potenti aveau asemenea probleme stomatologice.

Legatura dintre sanatatea gingiilor si cea sexuala este usor de inteles: bacteria care provoaca inflamarea gingiilor poate duce in timp la o afectiune cardiaca, aceasta provocand la randul ei o erectie slaba.

Cristina Ionescu

Sursa: Daily Mail

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.