Revista care te menține sănătos

Știri

Berea, remediu impotriva racelii?

14 decembrie 2012
Share

Un compus numit humulone din hamei, ingredientul de baza care da gustul amarui berii, ar putea reprezenta o solutie pentru a ne feri de virozele respiratorii specifice iernii.

Descoperirea apartine cercetatorilor japonezi de la Universitatea de Medicina Sapporo, care au aflat ca, pe langa efectele benefice cunoscute pana in prezent (previne osteoporozapietrele la rinichi), berea este eficienta si impotriva virusului sincitial respirator care determina infectii la nivelul plamanilor si al tractului respirator.

Exista insa si un aspect mai putin placut: in bere se gasesc cantitati foarte mici din acest compus chimic special, astfel ca ar trebui sa consumam circa 30 de beri pentru a beneficia de proprietatile antivirale, lucru ce nu este tocmai indicat, sustin specialistii. Reprezentantii unei companii producatoare de bere spera insa sa gaseasca o solutie prin care sa introduca acest compus-minune in bauturi non-alcoolice si alimente care pot fi consumate atat de catre adulti, cat si de copii, fara niciun efect secundar.

Paula Rotaru

Sursa: www.dailymail.co.uk

#tags   \   , , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.