Revista care te menține sănătos

Știri

O rosie pe zi tine la distanta depresia

13 decembrie 2012
Share

Persoanele in varsta care consuma cel putin o rosie pe zi au un risc cu 50% mai mic de a suferi de depresie, sugereaza un studiu al cercetatorilor japonezi. Publicate ulterior in jurnalul Affective Disorders, rezultatele cercetarii, efectuate pe aproape 1.000 de participanti cu varste de peste 70 de ani, arata ca rosiile detin un antioxidant numit licopen care, pe langa faptul ca detine proprietati anticancerigene si de protectie cardiaca, poate sa reduca la jumatate riscul de tulburari psihice (depresie, anxietate, atac de panica, fobie etc.).

Acest lucru este posibil deoarece licopenul scade nivelul stresului oxidativ si previne deteriorarea celulelor sanatoase ale creierului.

Cercetatorii au incercat sa afle daca si alte legume, cum ar fi varza, morcovii, ceapa, dovleacul sau legumele cu frunze verzi, pot avea acest efect asupra psihicului, insa nu au reusit sa obtina un rezultat semnificativ in comparatie cu rosiile.

Motivul pentru care cercetarea a avut drept esantion persoane cu varste inaintate a fost ca aceasta categorie este mai predispusa la aparitia depresiei din cauza problemelor de sanatate aparute, a decesului cuiva apropiat sau din cauza singuratatii.

Paula Rotaru

Sursa: www.medicaldaily.com

#tags   \   , , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.