Revista care te menține sănătos

Știri

Lentilele de contact cu celule stem ar putea repara vederea

11 decembrie 2012
Share

Lentilele de contact care contin celule stem ar putea reprezenta o modalitate reala de a repara vederea persoanelor cu probleme. Oamenii de stiinta spera ca acest implant biodegradabil cu celule stem, care se multiplica, sa permita ochilor sa se vindece in mod natural.

Celulele stem reprezinta pietrele de temelie ale regenerarii tesutului. Se pot tansforma in orice tip de celula a corpului, reparand de la problemele inimii pana la cele ale creierului.

Cercetatorii de la Universitatea din Sheffield, Marea Britanie, spera ca aceasta noua tehnica sa ajute milioane de persoane sa-si recapete vederea. Tehnologia a fost conceputa pentru a trata deteriorarea corneei, membrana transparenta a ochiului, una dintre cauzele majore ale orbirii in lume. Cu ajutorul unei serii de tehnici complete, expertii pot realiza un disc dintr-un material biodegradabil care contine celule stem ce se multiplica, permitand organismului sa vindece ochii in mod natural.

Acest disc contine doua mici buzunare pentru a stoca si proteja celulele stem. Materialul din centrul acestui disc este mai subtire, astfel se va biodegrada mult mai repede. Faptul ca aceste lentile sunt biodegradabile reprezinta un adevarat beneficiu, deoarece nu vor cauza probleme in organism.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.