Revista care te menține sănătos

Știri

Ciocolata combate tusea?

11 decembrie 2012
Share

Nu numai ca ciocolata are un gust deosebit, ci poate fi si un remediu impotriva tusei, au aflat cercetatorii. Un compus din cacao se pare ca ar putea reduce simptomele tusei, atat ale celei acute, cat si ale celei cronice. In prezent, 300 de persoane sunt testate in cadrul unui studiu clinic, in care li se administreaza substanta numita teobromina, derivata din ciocolata, de doua ori pe zi, timp de 14 zile.

Cercetatorii sunt de parere ca un baton de ciocolata neagra are suficient de multi compusi activi pentru a actiona impotriva tusei cronice. Cu toate acestea, asta nu inseamna ca trebuie sa renuntati la tratamentul indicat de medic. Se pare ca teobromina blocheaza actiunea nervilor senzoriali, fiind mai eficienta chiar decat codeina. Fiecare persoana sufera de o tuse din cand in cand, iar in cazul celor care sufera de tuse persistenta, un baton de ciocolata neagra ar putea da rezultate eficiente.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.