Revista care te menține sănătos

Știri

S-a inventat perna care va anunta ca ati stat prea mult timp jos

10 decembrie 2012
Share

Iata o veste buna pentru aceia dintre dumneavoastra care isi petrec foarte mult timp la birou, stand pe scaun. S-a inventat perna care masoara timpul pe care o persoana il petrece stand la masa de lucru, cu ajutorul unui senzor de presiune. Aceasta perna poate fi setata sa sune, precum o alarma, daca o persoana a stat jos o perioada mult prea lunga.

Daca nu va miscati de la birou, ar trebui sa va ganditi mai mult la sanatatea dumneavoastra.

Expertii de la Universitatea din Queensland, Australia, spun ca acest device ar putea preveni probleme serioase de sanatate. Exista studii care arata ca statul jos mult prea mult poate scurta durata vietii, o viata sedentara dubland riscul de diabet si infarct. Daca in loc sa trimiteti un e-mail unui coleg va veti deplasa pana la el, veti bea un ceai sau veti parasi cladirea in timpul pauzei de pranz, aceste lucruri ar putea combate astfel de probleme.

Perna utilizeaza un senzor de presiune, iar un mecanism construit in interiorul acesteia este atasat senzorului. In urma utilizarii acestui device, s-a ajuns la concluzia ca angajatii petrec peste doua treimi din orele petrecute la seviciu stand jos.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

#tags   \   , , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.