Revista care te menține sănătos

Știri

Ce plante ornamentale reprezinta un pericol pentru copii?

7 decembrie 2012
Share

Mare atentie la plantele ornamentale! Pe piata sunt zeci de specii otravitoare vandute „la liber”. De exemplu, cele mai controversate sunt cele din specia Difenbachia, originare din tarile tropicale.

Ingerate de copii sau chiar de animale, acestea pot duce la inflamatii, convulsii, probleme digestive si chiar deces. Insa trebuie sa fiti cu bagare de seama si cand vine vorba de colocasia, filodendron, leandru, iedera, crinul-pacii, anumite specii de aloe, dar si banalul ficus.

Spre exemplu, floarea flamingo poate provoca arsuri si dureri la nivelul gurii si gatului, raguseala sau probleme digestive. Azaleea poate irita pielea si produce intoxicatii mortale, iritatii stomacale, dureri abdominale, tulburari de ritm cardiac, convulsii sau chiar coma daca este consumata. Chiar si craciunita, planta cu frunze rosii, celebra in aceasta perioada, este otravitoare. Ea poate irita pielea, provoaca alergii si arsuri digestive.

Cristina Ionescu

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.