Revista care te menține sănătos

Știri

100 de copii vor slabi gratuit in cadrul programului „Mananca sanatos, fa sport!”

6 decembrie 2012
Share

Peste 40% dintre copiii romani sunt obezi. Din dorinta de a face ceva pentru acesti micuti, in cadrul proiectului „Traim sanatos”, Fundatia Wings a creat programul impotriva obezitatii infantile „Mananca sanatos, fa sport!”. Prin acesta, specialistii isi propun sa ajute 100 de copii sa deprinda un stil de viata sanatos si sa scape de kilograleme in plus.

Proiectul se intinde pe durata unui an si militeaza pentru un stil de viata sanatos. El se adreseaza copiilor supraponderali si obezi care au reale probleme de sanatate. Acestia vor efectua exercitii fizice sub stricta supraveghere a unui trainer, care le va crea programe personalizate. De asemenea, micutii cu varste intre 7 si 14 ani vor urma cursuri de inot, vor fi consiliati de medicul nutritionist Alin Popescu, de un psiholog si de catre un medic pediatru.

Este foarte important sa se discute cu fiecare copil in parte, dar si cu parintii, pentru a se afla istoricul familial. „Aici se formeaza practic o comunitate, copiii scapa de starea de jena, se simt mai liberi, intelesi, realizeaza ca au aceeasi problema si sper sa invete unii din experienta celorlalti”, a spus Rebeca Walter, reprezentanta Fundatiei Wings.

Dincolo de slabitul in sine, copiii trebuie sa inteleaga ce inseamna un stil de viata sanatos. Daca vor face asta, vor invata cum si cat sa consume, sa manance calitativ, nu cantitativ si doar atunci vor putea spune ca au gasit cheia succesului.

Iata si cateva recomandari generale, adresate copiilor cu probleme de greutate care, din cauza timpului sau a distantei, nu se pot inscrie in program.

  • Fara fast-food si semipreparate;
  • Fara mese dupa ora sapte seara;
  • Dulciurile trebuie consumate ori in cantitati reduse, ori inlocuite cu fructele;
  • Este necesar sa se elimine gustarile dintre mese;
  • In loc de ciocolata, e mai bine sa se consume inghetata, dar cu moderatie;
  • Sa se respecte orele de masa;
  • Sa se efectueze exercitii fizice la domiciliu.

Cristina Ionescu

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.