Revista care te menține sănătos

Știri

Netratat, diabetul va poate lasa fara auz

5 decembrie 2012
Share

Potrivit unui studiu al oamenilor de stiinta japonezi, diabetul netratat poate duce la pierderea auzului. Legatura dintre deficienta de auz si diabet ar putea consta in nivelurile crescute de glucoza din sange, care pot deteriora, in timp, vasele de sange si nervii din zona stria vascularis, diminuand capacitatea auditiva.

Cercetatorii au descoperit ca persoanele diagnosticate cu diabet sunt de doua ori mai expuse riscului de a suferi de hipoacuzie, in comparatie cu persoanele sanatoase. Trebuie mentionat ca rezultatele raman valabile chiar si daca sunt luati in considerare alti factori de risc, precum varsta sau mediul zgomotos.

In prezent, aproape o treime dintre persoanele trecute de varsta de 60 de ani se confrunta cu deficiente grave de auz, aspect care ar trebui sa dea de gandit in privinta cauzelor care determina hipoacuzia. Daca prezentati simptome precum dureri pulsatorii, ascutite, vajait in urechi, mancarimi, secretii sau senzatie de corp strain in ureche, nu intarziati sa consultati un specialist ORL.

Paula Rotaru

Sursa: www.dailymail.co.uk

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.