Revista care te menține sănătos

Știri

Semnele inaintarii in varsta ar putea indica problemele inimii

3 decembrie 2012
Share

Semnele vizibile ale imbatranirii ar putea prezice riscurile problemelor de inima. In urma unui studiu s-a constatat ca, atunci cand o persoana prezinta trei-patru semne ale imbatranirii, precum aparitia cheliei, cutele pe lobul urechii sau depozitele de grasime din jurul pleoapelor, acest lucru ar putea indica un risc cu 57% mai mare de a suferi un atac de cord si cu 39% mai mare de a suferi de alte boli de inima.

Semnele vizibile ale imbatranirii reflecta varsta biologica si cea psihologica si sunt independente de varsta cronologica. Problemele inimii cresc cu fiecare semn al imbatranirii, atat in randul femeilor, cat si in randul barbatilor. Expertii de la Universitatea din Copenhaga, Danemarca, au realizat un studiu si au observat firele albe de par, proeminenta ridurilor, prezenta cutelor pe lobul urechii etc., iar verificarea acestor semne vizibile ar trebui sa faca parte din rutina de examinare a fiecarui medic.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.