Revista care te menține sănătos

Știri

Posibil tratament pentru scleroza multipla

3 decembrie 2012
Share

Bolile autoimune, precum diabetul, alergiile alimentare, astmul sau scleroza multipla, ar putea fi vindecate cu ajutorul unui vaccin pe baza de particule sintetice care se ataseaza de mielina, invelisul proteic ce inconjoara si protejeaza fibrele nervoase. Descoperirea a fost facuta de catre expertii de la Universitatea Northwestern din Chicago care au injectat nanoparticule sintetice cu acid lactic si acid glicolic in organimsul unor animale de laborator care sufereau de afectiuni similare sclerozei multiple.

Prin acest tratament experimental, cercetatorii au reusit sa opreasca evolutia bolii pentru circa 100 de zile, perioada echivalenta cu cativa ani in cazul subiectilor umani.

Scleroza multipla apare in momentul in care sistemul imunitar ataca propriul strat de mielina, avand drept consecinta anumite simptome: slabiciunea musculara, lipsa coordonarii miscarilor (ataxie), probleme cognitive si emotionale, paralizie etc. Aceasta boala afecteaza in principal adultul tanar si poate debuta intre 20 si 30 de ani. Desi nu i se cunosc pe deplin cauzele, predispozitia genetica pare sa fie unul dintre factorii de risc pentru aparitia sclerozei multiple. Recent, aceasta boala cumplita a curmat si viata indragitului actor roman Serban Ionescu.

Paula Rotaru

Sursa: www.huffingtonpost.co.uk

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.