Revista care te menține sănătos

Știri

Buretele de bucatarie, pericol pentru sanatate

29 noiembrie 2012
Share

Daca pana acum nu ati aflat, buretele de vase utilizat in bucatarie este unul dintre cele mai murdare obiecte din casa, de 200.000 de ori mai murdar decat capacul de toaleta. Expertii au analizat germenii intalniti pe buretii de vase si au aflat ca pe acestia se formeaza o bacterie ce poate provoca chiar paralizie.

Acelasi lucru se intampla si cu tocatorul de bucatarie.

Expertii de la Universitatea din Arizona, Statele Unite ale Americii, spun ca mai indicat ar fi ca gospodinele sa renunte la buretii de bucatarie pentru ca nici nu stiu la ce se expun. S-a descoperit ca buretele de bucatarie ascunde o bacterie numita Campylobacter care provine, de obicei, de la pasarile crescute in curte si, desi nu afecteaza gandirea, se poate raspandi la nervii periferici din jurul creierului si poate afecta functiile motorii. In majoritatea cazurilor, oamenii isi revin, insa recuperarea poate dura cateva saptamani, luni sau chiar ani.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.