Revista care te menține sănătos

Știri

Pierderea locului de munca poate dubla riscul unui atac de cord

27 noiembrie 2012
Share

Potrivit unui comunicat de presa remis agentiei Associated Press, cercetatorii americani de la Universitatea Duke au descoperit ca persoanele care isi pierd locul de munca au cu 20% mai multe sanse sa sufere un infarct. Acest risc este cu atat mai mare, cu cat persoana in cauza isi pierde mai des locul de munca.

Studiul a constat in monitorizarea a peste 13.000 de persoane de ambele sexe, cu varste cuprinse intre 51 si 75 de ani, pe o perioada de 18 ani. O data la doi ani, participantii au raspuns unui chestionar legat de starea de sanatate si statusul locului de munca. La finalul cercetarii s-a constatat ca in decursul celor aproape doua decenii au avut loc peste 1.000 de crize cardiace, indeosebi in randul persoanelor care si-au pierdut cel putin o data locul de munca.

Acest factor de risc suplimentar se alatura altor cauze ale aparitiei bolilor cardiace, precum: obezitatea, fumatul sau sedentarismul. De asemenea, stresul pierderii locului de munca poate duce la afectiuni grave, cum ar fi: diabetul de tip 2, bolile cardiovasculare si accidentele vasculare cerebrale.

Ceea ce nu este insa elucidat pana in momentul de fata este mecanismul prin care stresul poate influenta aparitia acestor boli grave, lucru ce urmeaza a fi studiat in cercetari suplimentare.

Paula Rotaru

Sursa: www.inquisitr.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.