Revista care te menține sănătos

Știri

S-a dat startul Campaniei de Prevenire a Cancerului de Col Uterin

27 noiembrie 2012
Share

Columna Medical Center a demarat, in parteneriat cu Anadolu Medical Center – Istanbul, Campania de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, sustinuta si de revista Farmacia Ta. In cadrul acestei campanii, Columna Medical Center ofera gratuitate pentru testele Papanicolau tuturor femeilor care doresc sa faca aceasta analiza pe tot parcursul lunii decembrie.

Tot in cadrul acestei campanii, si ca urmare a parteneriatului cu Andolu Medical Center, Prof. Dr. Fatih Güçer, specialist ginecologie oncologica, va fi prezent o data pe luna in Romania in cadrul Columna Medical Center, sustinand campania de prevenire si acordand consultatii pe principiul second medical opinion.

Conform statisticilor, Romania este pe primul loc in ceea ce priveste cancerul de col uterin, principala cauza de mortalitate la tinerele romance cu varste intre 15 si 44 de ani. Din pacate, tara noastra ocupa primul loc in Europa cu privire la incidenta cancerului de col uterin, iar anual 500.000 de femei sunt diagnosticate cu aceasta forma de cancer. Multe femei nu stiu insa ca testul Papanicolau poate duce la o scadere a riscului de cancer de col uterin cu pana la 94%. In Romania sunt diagnosticate zilnic 9 femei, dintre care 6 mor.

„Una dintre abordarile cele mai importante pentru tratamentul chirurgical al cancerelor ginecologice consta in efectuarea chirurgiei radicale, folosind metode chirurgicale laparoscopice si robotice, care permit o recuperare rapida si diminuarea durerii. In prezent, administram aceste metode majoritatii pacientelor pe care le putem astfel externa si trimite acasa in doar cateva zile”, a declarat dr. Fatih Güçer.

Ruxandra Raica

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.