Revista care te menține sănătos

Știri

A fost lansata „Societatea de Neuropatie Diabetica”

23 noiembrie 2012
Share

Circa 65% dintre persoanele care au diabet zaharat sufera de neuropatie diabetica. Din pacate, aceasta complicatie a diabetului zaharat este mult subdiagnosticata, iar consecintele sunt ireversibile.

Intrucat diagnosticarea si tratamentul afectiunii presupun o colaborare multidisciplinara, acest lucru a condus la infiintarea „Societatii de Neuropatie Diabetica”, care cuprinde diabetologi, neurologi, chirurgi, internisti, endocrinologi, cardiologi, medici de familie si de alte specialitati care au legatura cu neuropatia diabetica.

„La nivel european neuropatia diabetica se afla printre prioritatile in ceea ce priveste managementul diabetului zaharat. «Societatea de Neuropatie Diabetica» devine astfel o dovada de maturitate si de aliniere la standardele internationale”, a declarat cu prilejul infiintarii Societatii prof. univ. dr. Nicolae Hancu, membru de onoare al Academiei Romane si presedinte onorific al Societatii de Neuropatie Diabetica.

De asemenea, si presedintele Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, prof. univ. dr. Maria Mota, a subliniat: „Educatia pacientului este esentiala in prevenirea, intarzierea aparitiei si incetinirea evolutiei  neuropatiei diabetice, in conditiile in care aceasta complicatie nu poate fi vindecata. Prin proiectele educationale pe care le are in plan, Societatea de Neuropatie Diabetica va juca un rol extrem de important in viata persoanelor care se confrunta cu neuropatie diabetica.”

Cristina Ionescu

#tags   \   ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.