Revista care te menține sănătos

Știri

Persoanele nevrotice, mai predispuse la „mancarimea contagioasa”

21 noiembrie 2012
Share

Atunci cand o persoana priveste o alta persoana care se scarpina poate incepe sa faca acelasi lucru, iar oamenii de stiinta si-au dat seama care este explicatia acestei „mancarimi contagioase”. Se pare ca totul pleaca de la creier.

Simpla vedere a unei persoane care se scarpina activeaza centrii creierului. Totusi, persoanele nevrotice sunt mai predispuse la a experimenta aceasta problema.

Expertii de la Universitatea din Sussex, Marea Britanie, au utilizat imagistica prin rezonanta magnetica pentru a scana creierul voluntarilor (fluxul de sange care activeaza zonele creierului), in timp ce acestia vizionau videoclipuri ale unor oameni care se scarpinau. Mai multe regiuni ale creierului, cunoscute deja ca fiind implicate in comportamentul legat de mancarime, au fost activate in timpul vizionarii videoclipurilor, printre care cortexul premotor, care influenteaza activitatile motorii si insula, o regiune care se activeaza atunci cand oamenii experimenteaza empatia.

Ruxandra Raica

Sursa: www.livescience.com

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.