Revista care te menține sănătos

Știri

Cum puteti creste sansele de a ramane insarcinata prin FIV

19 noiembrie 2012
Share

Potrivit unui studiu recent, efectuat de reprezentantii Universitatii Carolina de Nord, SUA, femeile care duc un stil de viata activ in anul ce precede tratamentul de fertilizare in vitro (FIV) au sanse mult mai mari de a concepe un copil comparativ cu cele ce duc o viata sedentara.

Asadar, cine isi doreste sa devina mamica din prima incercare nu trebuie sa se dea la o parte de la nimic, mai ales cand vine vorba de gradinarit sau efectuarea treburilor casnice obisnuite. Din studiul efectuat de specialisti pe 87 de femei cu un an inainte de a face procedura reiese ca sansele de a ramane insarcinate sunt de trei ori mai mari in cazul celor care fac regulat treburi gospodaresti, plimbari in ritm alert sau alte forme de exercitiu fizic regulat, decat in cazul doamnelor sedentare.

Cum este posibil acest lucru? Ei bine, cercetatorii afirma ca exercitiul fizic impiedica organismul sa produca prea multa insulina despre care se crede ca, in cantitati mari, ar avea un efect nociv asupra dezvoltarii ovulelor.

Cristina Ionescu

Sursa: Mail online

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.