Revista care te menține sănătos

Știri

Hipertensiunea mamei afecteaza copilul pe viata

9 noiembrie 2012
Share

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca mamele care sufera de hipertensiune arteriala ar putea naste copii cu probleme. Tensiunea marita altereaza conditiile din uter, efectele vazandu-se mai tarziu in capacitatile cognitive ale copiilor, care sunt afectate pentru tot restul vietii.

„Hipertensiunea arteriala si alte afectiuni inrudite cu aceasta, precum preeclampsia, complica aproape 10% din totalul sarcinilor, avand capacitatea de a afecta mediul intrauterin in care se dezvolta copilul. Studiul nostru sugereaza ca pana si scaderea cognitiva inregistrata la batranete si-ar putea avea originile in perioada prenatala”, a explicat autorul studiului, Katri Raikonen, de la Universitatea din Helsinki.

Mai mult, in urma unui studiu realizat pe 400 de persoane s-a afirmat ca cele ale caror mame au suferit de hipertensiune in timpul sarcinii au inregistrat scoruri mai mici la teste de inteligenta decat restul participantilor, informeaza BBC.

Cristina Ionescu

Sursa: www.bbc.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.