Revista care te menține sănătos

Știri

ConsultaDoctor.ro, aplicatie online de programari la servicii medicale

8 noiembrie 2012
Share

Incepand cu data de 15 noiembrie 2012, romanii se pot programa online la consultatii in orice oras din Romania, datorita unei platforme online, numita ConsultaDoctor.ro. Aceasta aplicatie a luat nastere din necesitatea pacientilor de a se programa la orice cabinet medical din tara printr-un simplu click si a fost dezvoltata la initiativa a doua persoane dedicate, un medic si un student la Facultatea de Automatica si Calculatoare, respectiv dr. Mario Grigorascu si Gabriel Brosteanu.

Utilizarea aplicatiei este gratuita pentru pacienti, acestia beneficiind de cele mai bune servicii medicale, alese chiar de catre ei, in ziua si la ora cea mai convenabila. Pacientii se pot programa la consultatii la orice medic specialist (dermatolog, oftalmolog, cardiolog, pediatru etc.), ori pentru terapii complementare (homeopatie, masaj, fitoterapie, kinetoterapie), precum si pentru efectuarea investigatiilor medicale (ecografii, tomografii, analize de laborator).

Sistemul este simplu: un pacient cauta in aplicatie medicii cu o anumita specializare medicala (sau anumite tipuri de analize, de exemplu), iar aplicatia genereaza raspunsul cautarii – lista de medici cu specializarea cautata, cu prezentarile lor, topuri de proximitate etc. Astfel, pacientul poate alege cel mai apropiat cabinet medical sau doctorul cu cea mai convingatoare prezentare, apoi vizualizeaza direct in agenda online a medicului respectiv care sunt intervalele disponibile, la care dintre locatii – pentru medicii care deservesc mai multe clinici – si se programeaza online direct in ziua si la ora cea mai convenabila. Medicul, la randul sau, isi poate vedea in timp real agenda de programari de pe telefonul mobil, tableta PC sau orice calculator legat la internet.

Paula Rotaru

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.