Revista care te menține sănătos

Știri

Sistem de telemedicina, in premiera in medicina romaneasca

7 noiembrie 2012
Share

De curand, a fost lansat in premiera nationala un program de telemedicina dentara. In conditiile in care aproape toti dentistii si-au deschis cabinete individuale, ei sunt practic rupti de contactul cu ceilalti colegi, asa ca telemedicina incearca sa-i „updateze”, dupa cum a subliniat doctorul Alexandru Brezoescu, presedintele UNAS (Uniunea Nationala a Asociatiilor Stomatologice).

„Programul este proaspat lansat. Pana acum am avut cel putin sase testari si urmeaza sa stabilim medicii experti, datele si orele la care vom fi la dispozitia personalului din tara”, a explicat dr. Brezoescu in cadrul conferintei de presa organizata cu ocazia Congreului International de Medicina Dentara. Specialistul a explicat si cum va functiona programul: „Pacientul se adreseaza unui centru al carui medic va trimite dosarul la UNAS. Dupa ce documentatia e verificata, medicul respectiv intra in dialog direct cu specialistii din cadrul UNAS pentru rezolvarea cazului. Daca se conecteaza la internet, si ceilalti medici din orice colt al tarii pot asista la aceste convorbiri online si pot afla lucruri noi, doar ca nu pot interveni in discutie”.

Platforma de telemedicina vine in special in ajutorul medicilor din provincie, care au nevoie sa invete tehnici noi de abordare in domeniu.

Cristina Ionescu

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.