Revista care te menține sănătos

Știri

A fost inventat un nou test ce poate preveni aparitia autismului

2 noiembrie 2012
Share

Potrivit expertilor autralieni, un nou test genetic ar putea detecta de timpuriu autismul la bebelusi si copii, ceea ce ar facilita procesul de ingrijire al acestora. Intr-o prima faza, testul genetic a prezis sansele de aparitie a bolii la un grup de oameni din Europa Centrala.

Dupa ce au analizat datele a 3.000 de persoane diagnosticate cu autism, oamenii de stiinta australieni au identificat 237 de markeri genetici in 146 de gene si caile metabolice celulare corespunzatoare, scrie reuters.com. Specialistii au putut evalua riscul de aparitie a autismului prin masurarea markerilor genetici, care fie contribuie la dezvoltarea tulburarii, fie protejeaza impotriva acesteia.

Daca testul genetic va fi aprobat, el ii va putea ajuta pe medici sa reduca dificultatile de comportament si pe cele cognitive si sa imbunatateasca atat viata persoanelor cu autism, cat si a familiilor acestora.

Cristina Ionescu

Sursa: www.reuters.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.