Revista care te menține sănătos

Știri

Japonezii ne ajuta sa avem dinti mai albi

2 noiembrie 2012
Share

Cercetatorii de la Universitatea Kinki, Japonia, au realizat un material ultra-flexibil si rezistent pe baza de hidroxiapatita, mineralul din care este constituit smaltul dentar. Specialistii japonezi afirma ca pelicula microscopica de material creata de ei are capacitatea de a imbunatati nu numai aspectul, ci si structura dintilor si de a repara smatul deteriorat.

Deocamdata, stratul de hidroxiapatita a fost fabricat in versiunea transparenta, dar este posibil sa se obtina si invelisuri de culoare alba pentru corectarea culorii dintilor. Pana acum, oamenii de stiinta au experimentat procedeul pe dinti umani extrasi din maxilar si urmeaza sa treaca la testele pe animale.

Vor mai trece insa cel putin cinci ani pana cand procedeul sa poata fi aplicat ca tratament medical, de pilda pentru a acoperi dentina (stratul sensibil de sub smaltul dentar). Dar, pentru uz cosmetic (albirea dintilor), procedeul ar putea fi comercializat mai repede, in doar trei ani.

Cristina Ionescu

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.