Revista care te menține sănătos

Știri

Lipsa primului ajutor omoara tot atatia oameni precum cancerul

29 octombrie 2012
Share

Medicii din Anglia trag un semnal de alarma privind numarul mare de decese in urma acordarii prea tarziu, sau chiar deloc, a primului ajutor in situatii de urgenta. Conform unor statistici oferite de „St. John Ambulance”, 140.000 de persoane mor anual din cauza neacordarii primului ajutor, cifra similara cu cea a oamenilor ucisi, in acelasi interval de timp, de cancer.

In aceste conditii, sistemul britanic de ambulanta „St. John” a lansat un spot publicitar numit „Helpless”, ce atrage atentia asupra importantei de a cunoaste cum se acorda primul ajutor. Spotul publicitar foloseste urmatorul exemplu care face diferenta intre viata si moarte: un barbat bolnav de cancer moare sub ochii familiei in timpul unei petreceri, inecat cu un hamburger, din cauza ca nimeni nu a fost in stare sa ii acorde primul ajutor, se arata pe Mirror.co.uk. Oricat de trist ar parea, din pacate, lucrurile nu stau mai bine nici la noi.

Cristina Ionescu

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.