Revista care te menține sănătos

Știri

Fructele si legumele ne fac fericiti?

19 octombrie 2012
Share

Potrivit unui studiu realizat de catre expertii de la Universitatea Warwick, persoanele care consuma fructe si legume sunt mai fericite. Urmarind obiceiurile alimentare a 80.000 de persoane, s-a descoperit ca oamenii care mancau aproximativ 7 portii de legume si fructe erau mai fericiti.

Si daca in Anglia doar 10% din populatie consuma cele 7 portii pe zi, abia un sfert din populatie consuma o portie, echivalentul a 80 de grame.

De vina pentru aceste rezultate ar fi modul de viata, faptul ca oamenii cauta produse care se consuma rapid si simplu, produse pe care nu este nevoie sa le spalam, sa le gatim si care se stocheaza foarte usor. Consumul de fructe si legume este esential, deoarece sunt bogate in vitamine, fibre si minerale si, astfel, au efecte benefice asupra sanatatii. Fructele si legumele ne ajuta sa prevenim anumite boli, precum obezitatea, diabetul etc. Asadar, nu uitati… nicio masa fara legume si fructe!

Ruxandra Raica

Sursa: www.topsante.com

#tags   \   , , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.