Revista care te menține sănătos

Știri

Apa minerala bogata in siliciu previne declinul cognitiv

19 octombrie 2012
Share

Un studiu realizat de cercetatorii britanici indica faptul ca un litru de apa minerala pe zi ar putea preveni declinul cognitiv care intervine ca urmare a bolii numite Alzheimer, prin inlaturarea aluminiului din organism. Apa minerala bogata in siliciu ar putea reduce in mod semnificativ nivelul neurotoxinei numite aluminiu.

Aluminiul se pare ca este legat de aparitia Alzheimerului, insa pana in prezent nu au fost descoperite dovezi concludente.

Expertii de la Universitatea Keele, Marea Britanie, au realizat o cercetare in cadrul careia participantii au fost rugati sa consume un litru de apa minerala pe zi, timp de 13 saptamani. In urma experimentului, s-a observat ca nivelul aluminiului din organism a scazut cu aproximativ 70%  la unul dintre participanti si s-a observat chiar o imbunatatire in ceea ce priveste sanatatea mentala a trei dintre participanti.

Atunci cand o persoana consuma apa minerala bogata in siliciu, aluminiul din organism se strange in sange, fiind apoi excretat prin urina. Dupa eliminarea aluminiului se poate observa o imbunatatire a functiei cognitive. Studii anterioare au aratat ca prezenta aluminiului in corp este legata de aparitia leziunilor microscopice intalnite in creierul celor care sufera de Alzheimer.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

#tags   \   , , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.