Revista care te menține sănătos

Știri

Am putea slabi mancand fast-food?

17 octombrie 2012
Share

Dupa ce, ani la rand, am asistat la criticile aduse restaurantelor tip fast-food de catre cercetatori, lucrurile au luat de curand o noua intorsatura. Si, obisnuiti cu vechile „reguli”, multi consumatori nu realizeaza inca daca e vorba de o politica de marketing sau e chiar realitatea.

Cert este ca oamenii de stiinta au afirmat ca mancarea de la fast-food ajuta la slabit in anumite conditii.

„Daca ar exista lumina difuza si jazz in aceste restaurante, aportul de calorii ar fi mai redus, iar gradul de satisfactie ar creste, au afirmat cercetatorii de la Universitatea Cornell”, citati de Daily Mail. In plus, ei au realizat si un studiu in urma caruia au constatat ca intr-o astfel de atmosfera subiectii nu doar ca au consumat cu 175 de calorii mai putin decat de obicei, dar nici n-au mai fost interesati sa comande altceva, cu toate ca au petrecut un timp mai indelungat in restaurant. „Aceste rezultate sugereaza faptul ca un mediu relaxant creste nivelul de satisfactie si scade consumul”, a declarat profesorul Brian Wansink.

Cristina Ionescu

Sursa: Daily Mail

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.