Revista care te menține sănătos

Știri

O ora in plus de somn poate scadea cu 9% riscul de diabet

16 octombrie 2012
Share

Prelungirea duratei de somn cu doar o ora pe langa cele sase minimum recomandate pentru o odihna buna ar putea scadea cu pana la noua procente riscul de a face diabet, se arata in cel mai recent studiu publicat in jurnalul Sleep.

Cercetatorii de la Universitatea din Pittsburgh au descoperit ca atunci cand dormim mai mult, nivelurile de insulina sunt echilibrate, iar dupa cum bine se stie, un dezechilibru, in sensul cresterii acestor niveluri de insulina, duce in mod sigur la aparitia diabetului zaharat.

Studiul a constat in monitorizarea timpului pe care il petrec dormind 254 de studenti cu o stare buna de sanatate. Acestora le-au fost prelevate mostre de sange la inceputul cercetarii, dupa care au fost monitorizati timp de o saptamana prin intermediul unei bratari purtate pe incheietura mainii si a unui jurnal pe care participantii au fost nevoiti sa-l completeze in fiecare zi. La sfarsit, specialistii au prelevat alte mostre de sange ale caror rezultate au indicat ca, cu cat participantii dorm mai mult, cu atat nivelul de rezistenta la insulina scade, prevenind astfel aparitia diabetului tip 2.

Specialistii  spun ca aceste rezultate au ramas valabile chiar si dupa ce au fost luati in considerare si alti factori de risc, precum rasa/etnia, varsta, sexul, circumferinta taliei sau indicele de masa corporala.

Paula Rotaru

Sursa: www.indianexpress.com

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.