Revista care te menține sănătos

Știri

Exercitiile in apa pot ameliora simptomele BPOC

9 octombrie 2012
Share

Practicarea de exercitii fizice in apa poate veni in sprijinul pacientilor care sufera de boli pulmonare cronice, cum este BPOC (bronhopneumopatia obstructiva cronica), ameliorand simptome precum: tusea, oboseala, respiratia scurta si sacadata ori episoadele de bronsita acuta. Totodata, exercitiile in apa pot ajuta si persoanele care acuza dureri lombare sau se confrunta cu obezitatea, prin marirea rezistentei musculare.

Pentru a demonstra benefiile hidroterapiei asupra bolilor pulmonare, o echipa de oameni de stiinta din Tara Galilor a inrolat 53 de persoane carora li s-au atribuit cate trei sedinte de hidroterapie pe saptamana, timp de doua luni. Dupa aceasta perioada, pacientii au sustinut un test de rezistenta care a constat in alergare, ce a fost trecut cu brio de catre toti voluntarii care au facut exercitii in apa.

De asemenea, participantii au sesizat o imbunatatire a functiilor respiratorii, o ameliorare in ce priveste senzatia de oboseala si durerile articulare, dar si o senzatie de optimism.

Mediul acvatic este ideal in tratamentul bolilor respiratorii si nu numai: datorita efectului de flotabilitate, care sprijina greutatea corpului, reduce presiunea pe articulatii si permite circulatia sangelui in conditii optime, prevenind instalarea altor afectiuni, cum sunt: reumatismul, bolile osteoarticulare, obezitatea, imbatranirea prematura, celulita etc.

Paula Rotaru

Sursa: http://erj.ersjournals.com

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.