Revista care te menține sănătos

Știri

Tratamenele efectuate in strainatate ar putea fi partial decontate de stat

8 octombrie 2012
Share

Pacientii care, din diverse motive, aleg sa se trateze peste granita pe banii lor pot recupera o parte din suma pe care au cheltuit-o de la autoritatile romane. In multe cazuri, este vorba de mai putin de jumatate din suma totala, insa tot este bine decat deloc.

Iata cateva exemple: pentru o nastere de 4.000-5.000 de euro desfasurata in strainatate se deconteaza 1.200 de euro; pentru o hernie de disc de 1.094 euro se primesc 218 euro; dintr-o consultatie pentru care s-a platit 1.500 de euro se recupereaza circa 500 de euro.

In plus, un alt dezavantaj ar fi ca dureaza destul de mult (chiar si un an) pana ce pacientii intra in posesia banilor. Pentru a inainta demersul, pacientul trebuie sa adreseze o cerere Casei de Asigurari de Sanatate de care apartine. Statisticile arata ca numarul romanilor care se trateaza in strainatate a crescut de sase ori din 2008 pana acum.

Cristina Ionescu

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.