Revista care te menține sănătos

Știri

Virusul care ar putea trata cancerul de san

5 octombrie 2012
Share

O „ruda” a virusului care duce la aparitia variolei (varsat de vant) ar putea fi o arma eficienta impotriva uneia dintre cele mai mortale forme de cancer la san, spun cercetatorii. Testele de laborator au aratat ca mai mult de 90% dintre cancerele de san triplu negative (una dintre cele mai agresive forme de cancer la san) tratate cu virusul vaccinia au fost distruse in termen de 4 zile.

Virusul vaccinia este cunoscut ca baza principala a vaccinului care tine la distanta variola si, desi face parte chiar din familia virusului care duce la aparitia variolei, este inofensiv pentru om. Cancerul de san triplu negativ apare de obicei la femeile tinere si este responsabil de 10 pana la 20% din cazurile de cancer la san.

Este o boala agresiva si adesea se recurge la chimioterapie, fiind foarte greu de tratat, deoarece nu dispune de toate cele trei tipuri de receptori moleculari. Se pare insa ca acest virus inlatura celulele canceroase, iar testele de laborator realizate pe soareci au inregistrat rezultate satisfacatoare.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.