Revista care te menține sănătos

Știri

Crema pe baza de estrogen, tratament impotriva ulcerului varicos

5 octombrie 2012
Share

Medicii au descoperit de ce unele rani (ulcer varicos) dureaza mai mult pana sa se vindece la persoanele in varsta, si sunt de parere ca o crema care sa contina hormonul feminin numit estrogen ar putea fi cheia. Persoanele diabetice, cele in varsta, cele care prezinta leziuni ale nervilor, precum si cele care au probleme circulatorii sunt deosebit de expuse acestui risc.

Nu numai ca astfel de rani sunt foarte dureroase, insa exista posibilitatea sa nu se vindece niciodata, ducand la aparitia unor infectii ce pot ameninta viata.

Pana acum nu se stie de ce unor astfel de rani le ia o perioada mai lunga de timp pentru a se vindeca. De vina par a fi celulele care nu sunt coordonate corespunzator pentru a permite tesuturilor sa se vindece, desi mecanismul precis nu este foarte cunoscut. Acest lucru inseamna ca tratamentele actuale, care includ pansamentele sau chiar acei viermi utilizati pentru a curata ranile, nu sunt eficiente.

Cercetatorii de la Universitatea din Manchester au descoperit insa ca estrogenul joaca un rol deosebit de important in vindecare. Nivelul de estrogen scade atat la femei, cat si la barbati, ca parte a procesului de imbatranire. Lipsa lui imbatraneste pielea, reduce elasticitatea si altereaza raspunsul organismului la inflamatii. Cu alte cuvinte, pierderea estrogenului este problema din cauza careia aceste rani nu se vindeca. Un posibil tratament, o crema care sa contina estrogen si care sa fie aplicata direct pe rana, ar putea fi insa solutia.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.