Revista care te menține sănătos

Știri

Metoda prin care pot fi sterse amintirile negative

25 septembrie 2012
Share

Specialistii suedezi de la Universitatea Uppsala au inventat o metoda prin care anxietatea, atacurile de panica, anumite fobii si alte tulburari generate de impactul emotional negativ puternic, precum stresul posttraumatic ar putea fi tratate cu succes.

Metoda de stergere a amintirilor neplacute si a fricii consta in utilizarea unor imagini neutre, care infatiseaza obiecte sau peisaje din viata de zi cu zi, ce sunt aratate pacientilor in timp ce sunt supusi unor socuri electrice de mica intensitate. Astfel, participantii asociaza imaginile cu durerea, formandu-se o amintire infricosatoare. Pentru a elimina aceasta amintire, oamenii de stiinta renunta la aplicarea de socuri electrice, insa le arata pacientilor imagini care infatiseaza situatia de care se tem.

Prezentarea repetata a acestor imagini a dus la perturbarea procesului de reconsolidare a creierului iar, prin intermediului RMN-ului, medicii au descoperit ca urmele amintirii respective au disparut cu totul din zona creierului responsabila cu stocarea informatiilor de acest gen.

Paula Rotaru

Sursa: http://news.yahoo.com

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.