Revista care te menține sănătos

Știri

Cat de importanta este afectiunea in copilarie?

24 septembrie 2012
Share

Oamenii care au fost neglijati din punct de vedere emotional in perioada copilariei sunt mai susceptibili de a suferi un accident vascular cerebral ca si adulti. Cercetatorii au descoperit ca persoanele care s-au simtit ignorate si care nu au fost acceptate atunci cand au fost mici prezinta un risc mai mare de afectiuni psihiatrice.

Pentru acest studiu, un numar de 1.040 de persoane cu varsta de aproximativ 55 de ani au facut un sondaj pentru a afla daca au fost abuzate fizic si emotional pana la varsta de 18 ani.

In urma studiului s-a constatat ca riscul accidentului vascular cerebral era de aproape trei ori mai mare in ceea ce priveste persoanele neglijate din punct de vedere emotional. Rezultatele au ramas aceleasi, chiar si dupa ce au fost luati in calcul factori precum diabetul, activitatea fizica, fumatul, bolile de inima etc. Asadar, se pare ca experientele traumatizante din copilarie duc la aparitia bolilor fizice la maturitate.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.