Revista care te menține sănătos

Știri

Ingrijorator! Copiii consuma la fel de multa sare ca adultii 2

20 septembrie 2012
Share

Cu totii stim ca este bine sa nu depasim doza zilnica recomandata de 2,3 grame de sare pentru ca poate influenta negativ valorile tensiunii arteriale. Insa, de multe ori, in lipsa timpului sau a interesului pentru a citi etichetele produselor, trecem cu vederea ca unele dintre ele, cum ar fi alimentele procesate, chips-urile, painea sau chiar dulciurile au cantitati impresionante de sare.

Sa nu ne miram asadar de faptul ca nu doar adultii, ci si copiii sufera din ce in ce mai des de hipertensiune.

Potrivit unui studiu realizat de Centrele pentru Prevenirea si Controlul Imbolnavirilor din Statele Unite, copiii cu varste intre 8 si 18 ani consuma, in medie, circa 3,3 grame de sare pe zi, lucru extrem de ingrijorator daca ne gandim la efectele nefaste pe care le poate avea asupra organismului.

Cercetarea a inclus peste 6.235 de copii, dintre care aproximativ 37% erau fie supraponderali, fie deja in stadiul de obezitate. Rezultatul analizelor a scos la iveala ca 15% din totalul copiilor sufereau de hipertensiune, in special in grupul celor cu greutate excesiva.

Hipertensiunea arteriala este factor major in aparitia bolilor cardiovasculare, ucigasul numarul 1 la nivel mondial.

Paula Rotaru

Sursa: http://themedguru.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.