Revista care te menține sănătos

Știri

Sunt mai slabe femeile care citesc etichetele produselor alimentare?

18 septembrie 2012
Share

Doamnele care citesc etichetele produselor in timp ce fac cumparaturi au mult mai putine kilograme fata de cele care nu fac acest lucru si care le ignora, spun specialistii. Cititul etichetelor de pe produsele alimentare ajuta la prevenirea obezitatii, potrivit unui nou studiu.

Cercetatorii sunt de parere ca femeile educate, care locuiesc in marile orase, prezinta cele mai mari avantaje.

Cercetatorii de la Universitatea Santiago de Compostela din Spania au observat 25.640 de persoane in ceea ce priveste obiceiurile alimentare, dar si pe cele care aveau legatura cu shoppingul. Cercetatorii au descoperit ca cel mai mare nivel de obezitate il prezentau femeile afro-americane, non-latine. De asemenea, persoanele care fumeaza nu dau foarte multa importanta etichetelor de pe alimente. Cele care locuiesc la oras tin insa cont mai mult de astfel de informatii si au si o greutate mai aproape de cea normala. Aceste informatii ar putea fi utilizate ca un mecansim pentru a preveni obezitatea.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.