Revista care te menține sănătos

Știri

Painea nu trebuie sa lipseasca din obiceiurile dumneavoastra alimentare

18 septembrie 2012
Share

Oamenii de stiinta au demolat 20 de ani de avertismente cu privire la faptul ca painea este responsabila de aparitia oboselii, a durerii de stomac sau a balonarii. Fara paine insa, oamenii nu isi iau doza necesara de vitamine si minerale. In ultimii ani, painea a suferit o adevarata criza de imagine, devenind un aliment interzis.

Acum, oamenii de stiinta spun insa ca toate aceste lucruri despre paine nu sunt altceva decat mituri.

Cercetatorii de la Fundatia Britanica de Nutritie au declarat ca, desi in Marea Britanie consumul de paine a fost redus, in aceasta tara obezitatea a atins cele mai mari cote din Europa. Desi alergiile la grau nu au crescut, multi oameni sunt incorect convinsi asupra faptului ca sufera de intoleranta la grau sau gluten.

Painea este o sursa importanta de nutrienti, iar in urma unui studiu realizat de catre expertii de la Universitatea din Portsmouth in anul 2010, s-a descoperit ca 1 din 5 britanici adulti credea ca este alergic la anumite alimente, cel mai adesea la grau.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.