Revista care te menține sănătos

Știri

Alaptatul nu afecteaza fermitatea sanilor

13 septembrie 2012
Share

Contrar prejudecatilor, alaptatul poate intarzia efectele imbatranirii pielii din zona pieptului. Multe femei se tem ca, odata ce vor alapta, vor ramane cu sanii lasati, iar pielea nu va mai fi la fel de ferma.

Insa, specialistii au ajuns la o alta concluzie, si anume ca alaptatul poate regla nivelul hormonal, unul dintre principalii factori care contribuie la elasticitatea pielii.

O echipa de cercetatori americani de la University Case Medical Center au realizat un studiu pe o perioada de trei ani, in cadrul caruia au analizat 161 de femei care fie alaptau, fie renuntasera la acest obicei. Participantele au raspuns unor chestionare care priveau: fumatul, consumul de alcool, numarul de sarcini avute, exercitiile fizice zilnice, purtarea unui sutien, felul in care se hidrateaza etc. Ulterior, sanii participantelor au fost fotografiati, iar rezultatele obtinute in urma chestionarelor au fost comparate cu acele imagini.

Astfel, concluziile specialistilor se rezuma la faptul ca exista trei factori principali care contribuie la aspectul sanilor: hidratarea, terapia hormonala si alaptatul. In opinia autorului studiului, care la randul sau a fost uimit de rezultatul obtinut, alaptatul poate implica schimbari hormonale in organismul femeilor, in sensul bun al cuvantului.

Paula Rotaru

Sursa: www.passeportsante.net

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.