Revista care te menține sănătos

Știri

Prima pilula non-hormonala pentru barbati

12 septembrie 2012
Share

Domnilor, pregatiti-va sa luati pilule contraceptive! Daca pana acum aceasta sarcina revenea exclusiv femeilor, studiile arata ca barbatii care nu vor sa devina tati momentan se pot proteja ei insisi.

Conform testelor efectuate pe soarecii de laborator, se pare ca medicamentul nu afecteaza in niciun fel libidoul. In schimb, tratamentele contraceptive hormonale destinate barbatilor au efecte secundare mai pronuntate decat pilulele folosite de femei, intrucat hormonii care ii fac pe barbati infertili pot afecta formarea oaselor si pot duce la aparitia unor probleme la ficat.

De aceea, specialistii prefera solutiile non-hormonale.

Pilule similare au fost testate deja pe soareci, iar rezultatele au fost foarte bune. Atunci cand soarecilor le-au fost administrate zilnic doua injectii cu doua doze diferite de JQ1, de-a lungul unei perioade de 3 sau 6 saptamani, acestia au prezentat o reducere de cel putin 90% a numarului de spermatozoizi, inregistrandu-se totodata o reducere de cel putin 75% a motilitatii spermei. Reducerea numarului de spermatozoizi a fost considerabila in cazul dozei mai mari, incat soarecii au devenit infertili. La 1-2 luni de la intreruperea tratamentului, fertilitatea soarecilor a fost complet restabilita.

Cercetatorii nu au observat niciun efect secundar, nivelul de testosteron nu a fost afectat, iar comportamentul de imperechere nu a prezentat nicio schimbare. Acum, acestia lucreaza la conceperea unei variante orale a medicamentului si la studierea potentialelor efecte secundare pe termen lung ale acestuia.

Cristina Ionescu

Sursa: New Scientist

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.