Revista care te menține sănătos

Știri

Treburile casnice ar reduce riscul cancerului de san cu 13%

10 septembrie 2012
Share

Poate ca o sa va uimeasca acest lucru, insa treburile casnice sunt bune pentru sanatatea dumneavoastra. Cercetatorii au descoperit ca femeile care petrec sase ore pe zi facand treburi casnice sau gradinarind sunt cu 13% mai ferite de a dezvolta cancer de san, spre deosebire de persoanele sedentare.

Pentru acest studiu au fost analizate nivelul de activitate, dar si dieta a mai mult de 8.000 de persoane.

In timp ce mentinerea unei greutati sanatoase si reducerea consumului de alcool sunt foarte importante in ceea ce priveste reducerea incidentei cancerului de san, activitatea fizica joaca si ea, cu siguranta, un rol deosebit de important, care nu trebuie sa va coste bani sau prea mult timp. Nu trebuie sa va antrenati precum atletii, miscarea care implica plimbatul cainelui sau treburile din gospodarie sunt mai mult decat potrivite pentru un stil de viata sanatos. Micile schimbari in rutina zilnica pot face diferenta, iar mentinerea unei vieti active ar putea preveni mai mult de 3.000 de cazuri de cancer si ar putea avea un efect pozitiv asupra sanatatii.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.