Revista care te menține sănătos

Știri

A fost inventata ciocolata care nu ingrasa

3 septembrie 2012
Share

Oamenii de stiinta au reusit sa inventeze o reteta de ciocolata care nu este doar delicioasa, ci si eficienta in eliminarea kilogramelor nedorite.

Numeroase studii efectuate pana in prezent arata ca ciocolata neagra poate imbunatati starea de spirit, reduce nivelul de colesterol „rau” si va poate ajuta sa slabiti. Din pacate, sortimentele de ciocolata neagra din comert sunt pline de grasimi saturate, zahar, uleiuri si alte ingrediente care diminueaza semnificativ beneficiile acesteia.

Potrivit unui studiu publicat in Journal of Materials Chemistry, cercetatorii britanici de la Universitatea Warwick au hotarat sa inlocuiasca din compozitia ciocolatei uleiul de cacao si grasimile saturate din lapte cu suc natural de portocale si zmeura. Rezultatul este unul extrem de promitator: ciocolata cu fructe are aceeasi textura si finete ca a unei ciocolate normale, este la fel de gustoasa, doar ca predomina gustul fructat.

Ce spuneti, ati incerca o astfel de ciocolata?

Paula Rotaru

Sursa: http://gizmodo.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.