Revista care te menține sănătos

Știri

Laptele matern, aliatul florei intestinale sanatoase

30 august 2012
Share

Beneficiile laptelui matern sunt cunoscute si apreciate de foarte mult timp, insa acum, oamenii de stiinta au descoperit un nou motiv pentru care mamele ar trebui sa-si alapteze copiii. O echipa de la Universitatea Duke a descoperit ca laptele matern ajuta la mentinerea unei flore intestinale sanatoase. Testele de laborator au aratat ca laptele mamei favorizeaza colonii unice de flora intestinala, ajutand la absorbtia de nutrienti si la dezvoltarea sistemului imunitar.

Acesta este primul studiu care examineaza efectele hranei bebelusilor asupra modului in care bacteriile se dezvolta, si care subliniaza beneficiile alaptatului asupra sugarilor. Alte studii au demonstrat ca laptele matern scade incidenta diareei, precum si a infectiilor respiratorii. Pentru acest studiu, cercetatorii au crescut bacterii atat in lapte matern, cat si in laptele de vaca. In cazul laptelui matern s-a descoperit ca exista o bacterie protectoare. Specialistii le sfatuiesc pe mame sa alapteze cel putin sase luni de zile.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.