Revista care te menține sănătos

Știri

Dispozitivul care ar putea elimina cheagurile de pe creier

29 august 2012
Share

Un nou dispozitiv care ar putea elimina cheagurile de sange de pe creier ar putea juca un rol-cheie in tratarea accidentelor vasculare cerebrale. Dispozitivul, numit Solitaire, a fost recunoscut de catre Administratia Alimentelor si Medicamentelor din SUA (FDA) si face parte din noua generatie de sisteme concepute pentru a elimina cheagurile de sange din arterele cerebrale care iriga creierul.

cateter subtire este introdus intr-o artera blocata si se extrage cheagul care este eliminat atunci cand dispozitivul este indepartat.

Rezultatele unui studiu au demonstrat ca dispozitivul a actionat asupra vaselor blocate fara a provoca sangerari in creier sau in jurul creierului la 61% dintre pacienti. Aproximativ 87% dintre accidentele vasculare cerebrale sunt cauzate de cheagurile de sange care blocheaza vasele. Cu ajutorul acestui nou dispozitiv, rata mortalitatii a scazut la 17.2% fata de 38.2% in ceea ce priveste vechile dispozitive.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.