Revista care te menține sănătos

Știri

Emotiile mamelor afecteaza dantura copiilor?

27 august 2012
Share

Sanatatea emotionala a mamelor si nivelul de educatie din timpul primilor ani de viata ai copiilor pot afecta sanatatea dentara a acestora din urma. Cercetatorii de la Universitatea Case Wester Reserve din Statele Unite ale Americii au analizat starea danturii adolescentilor, dupa care au analizat si istoricul copilariei acestora pentru a afla ce factori au influentat sanatatea orala.

Expertii au observat dantura a 224 de adolescenti dupa care au adunat informatii medicale despre tineri la varsta de trei, opt si respectiv paisprezece ani, dar si despre mamele lor. Cercetatorii au luat in calcul numarul de dinti lipsa, al cariilor, dar si nivelul placii dentare, ceea ce indica o igiena orala deficitara. Mamele au completat un chestionar cu privire la tratamentele de prevenire, precum si la consumul bauturilor racoritoare, frecventa vizitelor la medic etc. S-a descoperit ca dintii copiilor pana la varsta de 14 ani nu au fost scutiti de carii si nici de alte probleme.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.