Revista care te menține sănătos

Știri

Gatiti carnea rosie in tigaie? Atentie la ce riscuri va expuneti!

24 august 2012
Share

Carnea rosie a fost legata in trecut de riscul de cancer de prostata, dar se pare ca felul in care este gatita este, de fapt, crucial. Cativa hamburgeri consumati pe saptamana cresc cu 40% riscul de a face cancer de prostata, potrivit unui nou studiu. Cercetatorii sunt de parere ca, atunci cand carnea este gatita la temperaturi mari, riscul cancerului de prostata este si mai mare, deoarece ADN-ul poate fi afectat.

Un studiu pe aproximativ 2.000 de oameni a demonstrat ca procentul acestei boli poate creste in mod surprinzator daca gatim carnea in tigaie.

Atunci cand prajitul ei devine un obicei, se formeaza carcinogenii, printre care aminele heterociclice, precum si hidrocarburile aromatice policiclice, care apar atunci cand grasimea din carne se scurge asupra unei flacari deschise, creand fum. Astfel, aceste substante contribuie la aparitia unor anumite tipuri de cancer, printre care si cancerul de prostata. Asadar, trebuie sa aveti mare grija la metodele la care apelati atunci cand gatiti si nu lasati prea mult alimentele in tigaie.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.