Revista care te menține sănătos

Știri

Femeile, mai destepte decat barbatii. O spun testele de inteligenta

21 august 2012
Share

Pentru prima data in istorie, cercetarile unui savant de renume mondial au demonstrat ca femeile sunt, oficial, mai inteligente decat barbatii, acestea obtinand rezultate mai bune la testele IQ.

Pana in deceniul trecut, femeile obtineau cu 5 puncte mai putin decat barbatii la testele IQ, erau discriminate si nu-si puteau valorifica potentialul. Insa acest lucru s-a schimbat in prezent, explicatia fiind ca societatea moderna le ofera tot mai multe provocari, trebuie sa faca fata carierei si familiei in acelasi timp.

Un concurs online care s-a desfasurat in urma cu 2 ani si a durat 5 luni, a demonstrat ca reprezentantele sexului frumos sunt mai inteligente decat barbatii. Din 15 milioane de intrebari, acestea au raspuns corect la 4.088.139, spre deosebire de partenerii lor, care au raspuns corect numai la 4.077.596 de intrebari. In plus, IQ-ul a crescut, in medie, cu 3 puncte in fiecare deceniu, iar diferenta fata de oamenii de acum 100 de ani este de 30 de puncte.

Cristina Ionescu

Sursa: Daily Mail

#tags   \   , , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.