Revista care te menține sănătos

Știri

Apa imbuteliata ar putea favoriza aparitia cariilor?

17 august 2012
Share

Majoritatea cumpara apa imbuteliata pe motiv ca este mai curata si mai sanatoasa pentru organism. Insa, cat de siguri putem fi de calitatea acesteia? Medicii dentisti acuza marii producatori de apa imbuteliata ca folosesc concentratii mult prea mari de fluor in apa, avand ca urmare aparitia cariilor dentare.

Desi fluorul se presupune ca ajuta la intarirea smaltului dintilor si la prevenirea cariilor dentare, folosit in cantitati mari poate avea exact efectul contrar. Specialistii sustin ca acesta trebuie folosit in cantitati bine stabilite si doar in combinatie cu anumite minerale pentru a proteja dintii. Din pacate, aceasta combinatie nu este folosita de majoritatea producatorilor, iar rezultatul se poate observa in numarul din ce in ce mai mare de cazuri de carii dentare la copii.

„In prezent, unul din cinci copii de trei ani, unul din trei copii de patru ani si aproape jumatate dintre copiii de cinci ani sufera de carii dentare, lucru care nu se intampla in urma cu un deceniu”, afirma Dr. Burton Edelstein, presedintele Asociatiei pentru Sanatatea Dentara a Copiilor din Washington.

Paula Rotaru

Sursa: www.medicaldaily.com

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.