Revista care te menține sănătos

Știri

Copiii ar putea avea un IQ mai mare daca mananca sanatos

9 august 2012
Share

Copiii care consuma mancare nesanatoasa au un IQ mai redus fata de cei care consuma mancare sanatoasa, potrivit unui studiu. Realizat de expertii Universitatii de Sanatate Publica din Adelaide, acesta a analizat obiceiurile alimentare ale copiilor la sase luni, cincisprezece luni, doi ani, si IQ-ul la varsta de opt ani. Studiul a fost derulat pe un esantion de aproximativ 7.000 de copii.

 

Pentru dezvoltarea tesuturilor creierului, este nevoie de substante nutritive, iar cercetatorii au analizat impactul dietei asupra IQ-ului copiilor. Astfel, s-a observat ca acei copii care erau alaptati la sase luni de zile si apoi aveau o dieta sanatoasa bazata pe legume, fructe si branza la 15 si 24 de luni aveau un IQ mai mare cu doua puncte la varsta de opt ani fata de acei copii care consumau biscuiti, sucuri, ciocolata etc. De asemenea, s-a descoperit o legatura negativa intre mancarea de bebelusi consumata la sase luni de zile, dar pozitiva daca era consumata la 24 de luni.

 

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.